..

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. 6977369921

Άρθρα

Τα περιστέρια, ή αγριοπερίστερα των βράχων όπως τα ονόμαζε ο Δαρβίνος, (επιστημονικό όνομα Columba livia - Περιστέρι το πελιδνό) είναι πτηνά της οικογένειας περιστερίδες. Έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στην πόλη πολύ καλά σε όλο τον κόσμο. Έχουν γκριζογάλανο χρώμα και άσπρα πλευρά, ενώ το ινδικό υποείδος Περιστερά ή ενδιάμεσος του Στρίκλαντ έχει γαλαζωπά πλευρά. Η ουρά τους καταλήγει σε μια σκούρα γραμμή και οι φτερούγες έχουν δύο μαύρες γραμμές. Οι διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών είναι λίγες. Τα μικρά περιστέρια ονομάζονται πιτσούνια.

Τα περιστέρια ζουν σε ανοικτά και ημιανοικτά περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα γκρεμοί που χρησιμοποιούνται για φώλιασμα από τα άγρια περιστέρια. Αν και αρχικά ζούσαν σε άγρια κατάσταση, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στις πόλεις. Ο συνολικός πληθυσμός των περιστεριών που στη φύση και στην πόλη είναι στην Ευρώπη 17 με 27 εκατομμύρια πουλιά.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει εξημερώσει περιστέρια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Τα περιστέρια,όπως τα περισσότερα πουλιά , είναι μονογαμικά. Όταν ενηλικιωθούν τα αρσενικά περιστέρια δείχνουν τη δύναμή τους στα θηλυκά Όταν βρούνε τέρι ζευγαρώνουν με αυτό κάθε χρόνο , (περίπου Μάιο - Ιούνιο)και μένουν μαζί μέχρι το θάνατο! Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής το ένα ταίζει το άλλο , το ένα ξύνει το άλλο και στο τέλος το θηλυκό βάζει το σώμα του κάτω στο έδαφος και το αρσενικό ανεβαίνει πάνω . Τα αυγά εκκολάπτονται περίπου σε 15 μέρες. Μόλις γεννηθούν οι νεοσσοί οι γονείς (με βάρδιες) του φέρνουν συνεχώς τροφή .Το μικρό πετάει 20 μέρες μετά τη γέννηση του και μετά χωρίζει από τους γονείς του. 

Στη Φάρμα μας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου εκτρέφουμε και αναπαράγουμε  διάφορες ράτσες περιστεριών τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των κουταβιών από κυνηγούς αλλά και για το κρέας τους. 

Πόσοι είναι εδώ;

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λέξεις Περιεχομένου

Που βρισκόμαστε-Χάρτης