..

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. 6977369921

2 items tagged "γκρι"

Αποτελέσματα 1 - 2 από 2

Περιστέρια

[gallery title="Περιστέρια" width="250" height="250" columns="2"]
[gallery_item title="" src="/images/peristeria/peristeri1.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]
[gallery_item title="" src="/images/peristeria/peristeri2.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]

[/gallery]

Τα περιστέρια, ή αγριοπερίστερα των βράχων όπως τα ονόμαζε ο Δαρβίνος, (επιστημονικό όνομα Columba livia - Περιστέρι το πελιδνό) είναι πτηνά της οικογένειας περιστερίδες. Έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στην πόλη πολύ καλά σε όλο τον κόσμο. Έχουν γκριζογάλανο χρώμα και άσπρα πλευρά, ενώ το ινδικό υποείδος Περιστερά ή ενδιάμεσος του Στρίκλαντ έχει γαλαζωπά πλευρά. Η ουρά τους καταλήγει σε μια σκούρα γραμμή και οι φτερούγες έχουν δύο μαύρες γραμμές. Οι διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών είναι λίγες. Τα μικρά περιστέρια ονομάζονται πιτσούνια.

Τα περιστέρια ζουν σε ανοικτά και ημιανοικτά περιβάλλοντα, όπως για παράδειγμα γκρεμοί που χρησιμοποιούνται για φώλιασμα από τα άγρια περιστέρια. Αν και αρχικά ζούσαν σε άγρια κατάσταση, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στις πόλεις. Ο συνολικός πληθυσμός των περιστεριών που στη φύση και στην πόλη είναι στην Ευρώπη 17 με 27 εκατομμύρια πουλιά.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έχει εξημερώσει περιστέρια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Τα περιστέρια,όπως τα περισσότερα πουλιά , είναι μονογαμικά. Όταν ενηλικιωθούν τα αρσενικά περιστέρια δείχνουν τη δύναμή τους στα θηλυκά Όταν βρούνε τέρι ζευγαρώνουν με αυτό κάθε χρόνο , (περίπου Μάιο - Ιούνιο)και μένουν μαζί μέχρι το θάνατο! Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής το ένα ταίζει το άλλο , το ένα ξύνει το άλλο και στο τέλος το θηλυκό βάζει το σώμα του κάτω στο έδαφος και το αρσενικό ανεβαίνει πάνω . Τα αυγά εκκολάπτονται περίπου σε 15 μέρες. Μόλις γεννηθούν οι νεοσσοί οι γονείς (με βάρδιες) του φέρνουν συνεχώς τροφή .Το μικρό πετάει 20 μέρες μετά τη γέννηση του και μετά χωρίζει από τους γονείς του. 

Στη Φάρμα μας σε όλη τη διάρκεια του χρόνου εκτρέφουμε και αναπαράγουμε  διάφορες ράτσες περιστεριών τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των κουταβιών από κυνηγούς αλλά και για το κρέας τους. 

Φραγκόκοτες

Είναι σκληραγωγημένα πουλιά και αντέχουν στη ζέστη και το κρύο. Γεννούν λιγότερα αυγά(180-200) από τις κότες αλλά το κρέας τους είναι ασυγκρίτως καλλίτερο από όλα τα πτηνά. Η Φραγκόκοτα είναι <<ο Φρουρός>> τού κτήματος με την άφιξη οποιουδήποτε <<κτυπάει ο συναγερμός>> .

Είναι πτηνό μονογαμικό  έχει ένα σύντροφο για όλη της την ζωή.  Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε ένα ζευγάρι και χαθεί ένα από τα δυο πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Επίσης στο κοτέτσι μας έχουμε ζευγάρια  όχι ένα αρσενικό και πολλά θηλυκά γιατί θα ζευγαρώσει μονό με ένα.

Η συμβουλή μας είναι κόψιμο των φτερών σε μικρή ηλικία για να μην υπάρξουν τραυματισμοί γιατί πετούν ψηλά και με μεγάλη δύναμη

Στη Φάρμα μας διαθέτουμε ενήλικα και μικρά στα χρώματα λευκό και γκρι καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου από δικούς μας γεννήτορες.

Πόσοι είναι εδώ;

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λέξεις Περιεχομένου

Που βρισκόμαστε-Χάρτης