..

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. 6977369921

2 items tagged "εκτροφή"

Αποτελέσματα 1 - 2 από 2

Κουνέλια

[lightbox src="/images/kounelia/photo0248.jpg" width="300" height="200" lightbox="on" border="no" title="" align="left"]

Η εκτροφή κουνελιών είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία θα πρέπει σαν νέοι η και παλιοί εκτροφείς να ακολουθήσουμε  το τρίπτυχο Καθαριότητα-Ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος-Καλή τροφή.

Επιθυμούμε και επιζητούμε την επίσκεψη στη ΦΑΡΜΑ μας για να διαπιστώσετε από κοντά την αλήθεια των λόγων μας. Για μας η εκτροφή και αναπαραγωγή κουνελιών είναι το χόμπι που έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια με τα αγριοκούνελα.

Οι Ράτσες Κουνελιών που εκτρέφουμε και αναπαράγουμε είναι αυτές που αντέχουν και έχουν εγκλιματιστεί στις συνθήκες της Ελλάδας. Οι γεννήτορες που χρησιμοποιούμε είναι δική μας παραγωγής και προέρχονται από πατρογονικά κουνέλια τα οποία έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά από επισταμένο κτηνιατρικό έλεγχο. Οι εγκαταστάσεις μας είναι άρτια οργανωμένες με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Τα γονίδια που κληρονομούνται ανήκουν σε βελτιωμένη ράτσα, για το λόγο αυτό και η αναφορά στο βάρος αφορά αυτού καθ εαυτού τις ράτσες που εκτρέφουμε εμείς και μόνο. Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει το φαινόμενο της αιμομιξίας με τα γνωστά αποτελέσματα καθ ότι χρησιμοποιούνται 40-50 μάνες καθ όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς κα 10 αρσενικά τα οποία αντικαθίστανται την επόμενη χρονιά.

Η ΦΑΡΜΑ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ βεβαιώνει ότι τα ζώντα κουνέλια αρσενικά και θηλυκά που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας από ενός (1) μηνός μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει κανένα απολύτως φάρμακο πλην του αντικοκιδιακου κατά τον  απογαλακτισμό τους και μόνο. Συνίσταται η μη λήψη οποιαδήποτε φαρμάκου.

2.Βεβαιωνεται επίσης ότι τηρώντας τους όρους υγιεινής , σωστής διατροφής , φροντίδας και χρησιμοποιώντας γεννήτορες της φάρμας μας, στην ηλικία των 3 μηνών θα ζυγίζει 3,5 κιλά.

 

Παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές στους νέους ερασιτέχνες παραγωγούς:

1.-Να επισκέπτεσθε καθημερινά και εάν είναι δυνατό 2 φορές την ημέρα τα ζώα.

2.- Να ταΐζετε υψηλών προδιαγραφών τροφή (κουνελινι) και πάντα σε ξηρή μορφή.

3.- Να φροντίζετε να προστατεύονται από χαμηλές(κάτω των 10 βαθμών) αλλά και υψηλές (άνω των 25 βαθμών) θερμοκρασίες.

4.Τα κουνέλια να μην έρχονται σε επαφή με άλλα ζώα και να αποφεύγονται οι θόρυβοι .Τα ζώα σε τέτοιες συνθήκες αναπτύσσουν έντονο στρες.

5. Να μην επιχειρείται γονιμοποίηση σε ηλικία κάτω των 5 μηνών για τα θηλυκά και 6-7 μηνών για τα αρσενικά.

6.-Σε περίπτωση επιβασης θα πρέπει να μετακινείται την κουνέλα .θα πρέπει να υπάρξουν 3 επιβασεις για να θεωρούμε δεδομένη την εγκυμοσύνη.

7. Η εγκυμοσύνη διαρκεί 30-32 ημέρες και οι πρώτες ενδείξεις είναι η ανησυχία και το έντονο στρες της κουνέλας καθώς και το μάδημα του μαλλιού του σώματος για να φτιάξει τη φωλιά.

 

Η ΦΑΡΜΑ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ.

 

Στη παρακάτω παράθεση και αναφορά στις ράτσες εκτός της Βιβλιογραφίας που χρησιμοποιήθηκε εκφράζονται και προσωπικές απόψεις από την μεγάλη εμπειρία μας στην εκτροφή κουνελιών.

Σπάνιες ράτσες Κότας-Αυγά κότας

Στο" Βορόσκεπο" κομμάτι της Φάρμας μας  φιλοξενούμαι τις σπάνιες ράτσες κότας. Οι χώροι έχουν  κατασκευασθεί έτσι ώστε κάθε κλουβί να φιλοξενεί 6-8 άτομα. Αυτή τη στιγμή εκτρέφουμε και αναπαραγάγουμε 20 σπάνιες ράτσες κότας. Η επίσκεψη στο χώρο μας αποτελεί προϋπόθεση για την επιλογή σας. {loadmodule mod_sj_carousel}

Αυγά από σπάνιες κότες διατίθενται όλο το χρόνο με ΔΩΡΕΑΝ αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

 

Πόσοι είναι εδώ;

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 47 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λέξεις Περιεχομένου

Που βρισκόμαστε-Χάρτης