..

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. 6977369921

6 items tagged "κουνέλια"

Αποτελέσματα 1 - 6 από 6

Ράτσα Τσιντσιλά

[lightbox src="/images/kounelia/tsintsila.jpg" width="800" height="500" lightbox="on" border="no" title="Ράτσα Τσιντσιλά" align="none"]

Μοιάζει πολύ με το δέρμα των τσιντσιλά της Ν. Αμερικής απ όπου και έλαβε το όνομα  του .Το καλλίτερο χαρακτηριστικό του είναι η γούνα του και ο χρωματισμός του και ζητείται πολύ από τους γουνέμπορους. Τα θηλυκά γεννούν κατ μέσο ορό 7-8 κουνελάκια.

 

Ράτσα Γίγας Μπουσκάτ

Έχει χρώμα λευκό με μάτια κόκκινα ,είναι εξαιρετικό κουνέλι και πολύ πρώιμο. Οι γεννήτορες Μπουσκάτ χρησιμοποιούνται για να παχύνουν τις άλλες λευκές φυλές των κουνελιών με διασταύρωση. Είναι λιγότερο βαρύ του γίγαντα Φλάνδρας και ζυγίζει από 6-7,5 κιλά.

 

Ράτσα Βελγίου

Το όνομά του προέρχεται από το γεγονός ότι παρουσιάζει την εμφάνιση και ζωτικότητα του λαγού ,εν τούτοις παρουσιάζει αρκετές διαφορές .Το χρώμα του είναι μαύρο με βάση υπόξανθη. Το κρέας του είναι καλής ποιότητας και αρκετά εύγεστο. Το βάρος του κυμαίνεται από 4,5-6 κιλά. Γεννάει από 8-10 κουνελάκια.

[gallery title="Ράτσα κουνελιών Βελγίου" width="250" height="250" columns="2"]
[gallery_item title="" src="/images/kounelia/belgiou.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]
[gallery_item title="" src="/images/kounelia/belgium.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]
[gallery_item title="" src="/images/kounelia/belgium2.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]

[/gallery]

Ράτσα Ν.Ζηλανδίας

[gallery title="Ράτσα κουνελιών Νέας Ζηλανδίας" width="250" height="250" columns="2"]
[gallery_item title="" src="/images/kounelia/n.zilandias2.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]
[gallery_item title="" src="/images/kounelia/n.zilandias3.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]

[gallery_item title="" src="/images/kounelia/n.zilandias4.jpg" video_addr="VIDEO_ADDRESS"]IMAGE_DESCRIPTION[/gallery_item]

[/gallery] 

Το Θηλυκό θεωρείται η κατ εξοχή καλύτερη μητέρα με κορυφαίο το ένστικτο της μητρότητας και μεγάλη επάρκεια σε γάλα. Προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες κλιματολογικές συνθήκες αλλά και σε ομαδική εκτροφή. Ζυγίζει το θηλυκό 5-5,5 κιλά και το αρσενικό 5-6 κιλά σε ηλικία 6 μηνών. Γεννάει συνήθως υπό κατάλληλες συνθήκες 8-12 μικρά. Το χρώμα τους είναι λευκό αλλά απαντάτε και σε μαύρο.

Κουνέλια

[lightbox src="/images/kounelia/photo0248.jpg" width="300" height="200" lightbox="on" border="no" title="" align="left"]

Η εκτροφή κουνελιών είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία θα πρέπει σαν νέοι η και παλιοί εκτροφείς να ακολουθήσουμε  το τρίπτυχο Καθαριότητα-Ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος-Καλή τροφή.

Επιθυμούμε και επιζητούμε την επίσκεψη στη ΦΑΡΜΑ μας για να διαπιστώσετε από κοντά την αλήθεια των λόγων μας. Για μας η εκτροφή και αναπαραγωγή κουνελιών είναι το χόμπι που έρχεται από τα παιδικά μας χρόνια με τα αγριοκούνελα.

Οι Ράτσες Κουνελιών που εκτρέφουμε και αναπαράγουμε είναι αυτές που αντέχουν και έχουν εγκλιματιστεί στις συνθήκες της Ελλάδας. Οι γεννήτορες που χρησιμοποιούμε είναι δική μας παραγωγής και προέρχονται από πατρογονικά κουνέλια τα οποία έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά από επισταμένο κτηνιατρικό έλεγχο. Οι εγκαταστάσεις μας είναι άρτια οργανωμένες με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Τα γονίδια που κληρονομούνται ανήκουν σε βελτιωμένη ράτσα, για το λόγο αυτό και η αναφορά στο βάρος αφορά αυτού καθ εαυτού τις ράτσες που εκτρέφουμε εμείς και μόνο. Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει το φαινόμενο της αιμομιξίας με τα γνωστά αποτελέσματα καθ ότι χρησιμοποιούνται 40-50 μάνες καθ όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς κα 10 αρσενικά τα οποία αντικαθίστανται την επόμενη χρονιά.

Η ΦΑΡΜΑ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ βεβαιώνει ότι τα ζώντα κουνέλια αρσενικά και θηλυκά που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας από ενός (1) μηνός μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει κανένα απολύτως φάρμακο πλην του αντικοκιδιακου κατά τον  απογαλακτισμό τους και μόνο. Συνίσταται η μη λήψη οποιαδήποτε φαρμάκου.

2.Βεβαιωνεται επίσης ότι τηρώντας τους όρους υγιεινής , σωστής διατροφής , φροντίδας και χρησιμοποιώντας γεννήτορες της φάρμας μας, στην ηλικία των 3 μηνών θα ζυγίζει 3,5 κιλά.

 

Παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές στους νέους ερασιτέχνες παραγωγούς:

1.-Να επισκέπτεσθε καθημερινά και εάν είναι δυνατό 2 φορές την ημέρα τα ζώα.

2.- Να ταΐζετε υψηλών προδιαγραφών τροφή (κουνελινι) και πάντα σε ξηρή μορφή.

3.- Να φροντίζετε να προστατεύονται από χαμηλές(κάτω των 10 βαθμών) αλλά και υψηλές (άνω των 25 βαθμών) θερμοκρασίες.

4.Τα κουνέλια να μην έρχονται σε επαφή με άλλα ζώα και να αποφεύγονται οι θόρυβοι .Τα ζώα σε τέτοιες συνθήκες αναπτύσσουν έντονο στρες.

5. Να μην επιχειρείται γονιμοποίηση σε ηλικία κάτω των 5 μηνών για τα θηλυκά και 6-7 μηνών για τα αρσενικά.

6.-Σε περίπτωση επιβασης θα πρέπει να μετακινείται την κουνέλα .θα πρέπει να υπάρξουν 3 επιβασεις για να θεωρούμε δεδομένη την εγκυμοσύνη.

7. Η εγκυμοσύνη διαρκεί 30-32 ημέρες και οι πρώτες ενδείξεις είναι η ανησυχία και το έντονο στρες της κουνέλας καθώς και το μάδημα του μαλλιού του σώματος για να φτιάξει τη φωλιά.

 

Η ΦΑΡΜΑ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ.

 

Στη παρακάτω παράθεση και αναφορά στις ράτσες εκτός της Βιβλιογραφίας που χρησιμοποιήθηκε εκφράζονται και προσωπικές απόψεις από την μεγάλη εμπειρία μας στην εκτροφή κουνελιών.

Αρχική

Η Φάρμα μας ξεκίνησε τήν διάθεση Νεοσσών καθώς και κοτόπουλων ηλικίας 1-2-3 μηνών από διάφορες ράτσες,επικοινωνειστε με τη Φάρμα μας να κλείσετε σύντομα την παραγγελία σας  

{module[293]}

{gallery}neossoi{/gallery}

Πόσοι είναι εδώ;

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 34 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λέξεις Περιεχομένου

Που βρισκόμαστε-Χάρτης