..

 

ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ ΑΥΓΩΝ ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ ΑΠΟ 1,5 €

Η Φάρμα μας διαθέτει αυγά εκκόλαψης από τις παρακάτω ράτσες :

 

Aracuana, Australorp, Brahmas, JerseyG, Leghorn D Brown,

 

Phoenix, Silkies, Sussex Light, Νησιώτικη. 

 

Δωρεά αποστολή, διαρκής παρακαταθήκη, μεγάλο ποσοστό εκκολαψιμότητας 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. 6977369921

 Εγκαινιάζουμε το Μενού μας Επίκαιρα ξεκινώντας από την πτερόρροια(απώλεια μέρους των πτερών). Θα είμαστε συνεχώς κοντά σας και θα σας ενημερώνουμε με τις γνώσεις που διαθέτουμε αλλά και ανατρέχοντας στην βιβλιογραφία για οποιαδήποτε ειδική περίπτωση.

ΠΤΕΡΟΡΡΟΙΑ
Το πτέρωµα προστατεύει τα πτηνά από το ψύχος και το νερό και φυσικά τα βοηθά στην πτήση τους. Το βάρος των φτερών αποτελεί το 1/10 του συνολικού βάρους του κάθε πτηνού και ο αριθµός αυτών ποικίλει ανάλογα µε το κάθε είδος. Είναι λοιπόν σηµαντικό για κάθε πτηνό να διατηρεί το πτέρωµα σε άριστη κατάσταση, ενώ οποιαδήποτε διαταραχή στην υγεία συνδέεται άµεσα ή έµµεσα µε το πτέρωµα. Παρακολουθώντας τα πτηνά λοιπόν, βλέπουµε πολλές φορές απώλεια µέρους (τοπικά ή γενικά) ή και του συνόλου του πτερώµατος. Η απώλεια αυτή χαρακτηρίζεται ως πτερόρροια και µπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.
9.2. Ειδή πτερόρροιας
Την πτερόρροια µπορούµε να τη διαχωρίσουµε σε δύο βασικές κατηγορίες:
Τη φυσιολογική πτερόρροια
• Την παθολογική πτερόρροια
9.2.1. Φυσιολογική πτερόρροια
Ονοµάζουµε την πτερόρροια µε την οποία το πτηνό εισέρχεται σε µία διαδικασία ανανέωσης του πτερώµατος που το καλύπτει. Συνήθως η φυσιολογική αυτή πτερόρροια παρατηρείται τους µήνες Αύγουστο - Σεπτέµβριο. Εδώ να τονίσω ότι ανάλογα µε το είδος του πτηνού και τις κλιµατολογικές συνθήκες, η περίοδος αυτή µπορεί να διαφοροποιηθεί.
9.2.2. Παθολογική πτερόρροια των πτηνών
Θα ονοµάσουµε τη µη φυσιολογική απώλεια φτερών που συνήθως παρατηρείται εκτός της προαναφερόµενης περιόδου και που συνήθως συνδέεται µε παθολογικούς παράγοντες. Συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις παρατηρείται τοπική απώλεια πτερών η οποία συνήθως ξεκινά από το πτέρωµα του κεφαλιού. Αυτού του είδους πτερόρροια µπορεί να οφείλεται (ητοποθέτηση έγινε κατά σειρά σπουδαιότητας από τη µικρότερη στη µεγαλύτερη).
• Στις συνθήκες διαβίωσης του πτηνού
• Σε ψυχολογικούς παράγοντες
• Σε διατροφικούς παράγοντες
• Σε παρασιτισµό
• Σε ορµονικές διαταραχές
• Σε κύστεις
• Σε ανικανότητα συντήρησης του πτερώµατος
• Σε µολύνσεις από βακτήρια ή µύκητες ή ιούς
9.3. Εκτός εποχής πτερόρροια
Εκτός εποχής πτερόροια παρουσιάζεται όταν τα πουλιά εκτίθενται σε υψηλή θερµοκρασία, σε φως τη νύχτα, σε ανήσυχο περιβάλλον ή όταν τροµάζουν από άλλα κατοικίδια. Επίσης, αν η τροφή είναι φτωχή σε βιταµίνες, ιχνοστοιχεία και µέταλλα. Εποµένως, χρειάζεται προσοχή στο περιβάλλον και στο σιτηρέσιο. Καλό θα είναι και για ένα δεκαήµερο να χορηγηθούν αµινοξέα στο νερό. Η πτερόρροια δεν είναι κληρονοµική.
Κατά την περίοδο της φυσιολογικής πτερόρροιας οι διατροφικές ανάγκες των πτηνών είναι αυξημένες και <<ειδικές>> .Με αυτό τον όρο εννοούμε ότι κάποια διατροφικά στοιχεία την περίοδο αυτή αποκτούν εξέχουσα σημασία. Τα στοιχεία αυτά είναι : τα αμινοξέα που χρειάζονται για να συντεθούν οι ζωικές πρωτεΐνες από τις οποίες θα αποτελούνται οι νέοι ζωικοί ιστοί του πουλιού, το ασβέστιο που χρειάζεται ιδιαίτερα για την αναδόμηση τυχόν σπασμένων και οι βιταμίνες που έχουν σχέση με την υγεία των εξωτερικών ιστών του πτηνού αλλά και τον μεταβολισμό των τροφών. Όταν ο οργανισμός του πτηνού διανύει περιόδους όπου η αναδόμηση των ιστών του γίνεται με φυσιολογικούς ρυθμούς ,τα μικρά ποσά των αμινοξέων αυτών ,φτάνουν για να καλύψουν τις σχετικά μικρές ανάγκες. Στην πτερόρροια όμως οι ρυθμοί και ανάγκες είναι μεγάλες. Για το λόγο αυτό καθόλη τη διάρκεια της πτερόροιας θα πρέπει να ακολούθουμε ένα πλούσιο σε βιταμίνες-ιχνοστοιχεία-ασβέστιο και αμινοξέα σιτηρέσιο για να μπορέσει το πτηνό να αποδώσει τα μέγιστα την εποχή της παραγωγής του.

 

 

Πόσοι είναι εδώ;

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λέξεις Περιεχομένου

Που βρισκόμαστε-Χάρτης