..

 

ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ ΑΥΓΩΝ ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ ΑΠΟ 1,5 €

 

 Aracuana, Australorp, Brahmas, JerseyG, Leghorn D Brown,

 Phoenix, Silkies, Sussex Light, Νησιώτικη. 

 Δωρεά αποστολή, διαρκής παρακατάθήκη, μεγάλο  ποσοστό  εκκόλαψης. 

 

 

Η Φάρμα μας θα βρίσκεται δίπλα σας και θα ενημερώνει συνεχώς καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου 

ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΗΣ 5/2/2018 ΩΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΙΣ 13/2/2018

Η εξαγωγή του ποσοστού για κάθε μία από τις ράτσες  της Φάρμας μας έγινε  με μηχανή FIEM 300 αυγών και τα συμπεράσματα έχουν ως εξής:

AUSTRALORP: 94% _SUSSEX: 87% -JERSEY: 88% -BRAHMA: 85% -LEGHORN: 97% -ΝΗΣΙΩΤΙΚΙΑ: 83%

Από τις 5 Μαρτίου θα διατεθούν νεοσσοί. 

 

 Τ

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

τηλ. 6977369921

ΕΚΚΟΛΑΨΗ

Η Εκκόλαψη και η Αναπαραγωγή πουλιών είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία γιατί απευθυνόμαστε σε ζωντανούς οργανισμούς και οι απαιτήσεις σε τροφή ,νερό, ιδανικές συνθήκες, περιβάλλοντος, υγιεινή και εμβολιασμό ,θα είναι το πρώτιστο μέλημα μας.

   Για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της εκκόλαψης θα πρέπει:

1.-Φροντίζουμε σε τακτά διαστήματα  τον έλεγχο της υγείας των γεννητόρων, την παροχή υψηλών προδιαγραφών τροφής και άφθονο καθαρό νερό ,την υγιεινή των χώρων διαβίωσης και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για  ακραίες κλιματολογικές συνθήκες

2.-Επισκεπτόμαστε 2 φορές τουλάχιστο την ημέρα τις κλούβες διαβίωσης και φροντίζουμε να μαζεύουμε  τα αυγά σε τακτά διαστήματα.

3.-Ο αριθμός των αρσενικών σε κάθε οικογένεια θα πρέπει να είναι αρκετός για να έχουμε ένα υψηλό ποσοστό γόνιμων αυγών. Η  αναλογία  θα είναι 1 αρσενικό προς 6 θηλυκά.

      

4.-Πρέπει να προσέχουμε να μην εκτίθενται τα αυγά στο φως του ήλιου και να μην τα αφήνουμε  σε ζεστό μέρος γιατί μπορεί να αρχίσει η εμβρυοβλάστηση, η οποία και θα διακοπεί με θάνατο του εμβρύου σε κάποιο αρχικό στάδιο.

     

 5.-Τα αυγά πρέπει να τα μαζεύονται  λίγο μετά την γέννηση τους και να  διαχωρίζονται ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και τους πόρους του κελύφους .

   

  6.-Να προτιμάτε τα αυγά μεσαίου μεγέθους που να μην είναι ούτε πολύ μυτερά ούτε πολύ στρογγυλά .Το τσόφλι πρέπει να είναι λίγο πορώδες(δηλαδή πιο εύθραυστο) και όλα τα αυγά ομοιόμορφα.

 

  7.-Τα αυγά πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν κολλημένες κουτσουλιές.

     

 8.-Απαγορεύεται να πλυθούν τα αυγά που προορίζονται για εκκόλαψη, απλώς να καθαρισθούν με ένα νωπό πανί.

 

   9. Αυγά που είναι μυτερά η στρογγυλά δίνουν συνήθως αδύνατα πουλιά.

  10.-Μην βάζετε αυγά που έχουν σκληρό κέλυφος γιατί το πολύ ασβέστιο που περιέχουν εμποδίζει το νεοσσό να βγει με αποτέλεσμα να πεθάνει μέσα στο αυγό.

    

 11.-Όταν μεταχειριζόμαστε αυγά που δεν πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές έχουμε μειωμένη επιτυχία στην εκκόλαψη.

  

 12.-Τα αυγά πρέπει να διατηρηθούν στις καρτέλες με την μύτη κάτω τουλάχιστον για 24 ώρες σε κανονική θερμοκρασία θαλάμου ( 16 - 17 C ) μετά από αυτήν την περίοδο μπορούν να μπουν στη μηχανή .

    

 13.-Για μια ικανοποιητική εκκόλαψη είναι πολύ σημαντικό τα αυγά να μην διατηρούνται περισσότερο από 7 ημέρες.(Στις κότες όχι πάνω από 6 ημέρες) Είναι γεγονός πως όσο πιο πολλά φρέσκα αυγά έχουμε τόσο αυξάνεται και το ποσοστό εκκόλαψης και έχουμε πιο πολλά υγιή και γέρα πουλάκια.

 

Όταν μεταχειριζόμαστε αυγά που είναι 7 ημερών και άνω τότε μπορούν να συμβούν τα εξής δυσάρεστα :

 

     1.- Δεν θα γίνει εκκόλαψη με αποτέλεσμα να πεθάνει το πουλί μέσα στο αυγό..

 

     2.-Το έμβρυο δεν θα ωριμάσει.

 

    3.-Η εκκόλαψη γίνεται με καθυστέρηση ή με διακοπές και οι νεοσσοί βγαίνουν αδύνατοι η παραμορφωμένοι.

  

    4.- Μερικά πουλιά μπορεί να σπάσουν το κέλυφος αλλά δεν θα είναι δυνατά να βγουν έξω και θα μείνουν φυλακισμένα.

   

     5.- Ένα μεγάλο ποσοστό αυγών θα το βρείτε κλούβιο γιατί το γονιμοποιημένο αυγό δεν θα προχωρήσει στην δημιουργία εμβρύου.

    

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ

 

Ορτύκια:16 ΗΜΕΡΕΣ-                              Πέρδικες :23-24 ΗΜΕΡΕΣ

 

Φασιανοί:23-24 ΗΜΕΡΕΣ                       Κότες : 21 ΗΜΕΡΕΣ

 

Φραγκόκοτες :26-28 ΗΜΕΡΕΣ              Γαλοπούλες:28-30 ΗΜΕΡΕΣ

 

Χήνες :30 ΗΜΕΡΕΣ                                   Πάπιες :28 ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

Η εκκολαπτική περίοδος διαρκεί ολόκληρο το χρόνο εκτός του Ιουλίου και Αυγούστου αν και υπό κατάλληλες συνθήκες έχουμε και τότε  το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 ΕΠΩΑΣΗ-ΩΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

     Μία άλλη εξ ίσου σημαντική διαδικασία είναι η Ωοσκόπηση των αυγών.  Αυτή γίνεται κατά τη διάρκεια της επώασης μέσα στις εκκολαπτικές μηχανές και αποσκοπεί όχι μόνο για την εκτίμηση της εξέλιξης του εμβρύου και την απομάκρυνση των αγόνων αυγών αλλά και για την παρακολούθηση του μεγέθους του αεροθαλάμου που έχει σχέση με την σωστή υγρασία μέσα στην εκκολαπτική μας μηχανή και να διαπιστώσουμε πολλές φορές ραγίσματα αυγών μη ορατά με γυμνό μάτι. Η ωοσκόπηση γίνεται με τη βοήθεια του Ωοσκοπίου.

       

        Η Ωοσκόπηση γίνεται με επιτυχία σε σκοτεινό δωμάτιο, χρησιμοποιώντας την ισχυρή δέσμη φωτός του ωοσκοπίου την 8η την 11η και την 18η ημέρα.

      Εάν το αυγό είναι γόνιμο στην πρώτη ωτοσκόπηση διακρίνονται τα αιμοφόρα αγγεία του πρωίμου εμβρύου (αράχνη)   ,εάν το αυγό δεν είναι γόνιμο το εσωτερικό του παρουσιάζει ενιαία φωτοδιαπερατότητα δεν εμφανίζει αιμοφόρα αγγεία και η θέση του κρόκου είναι στο κέντρο του αυγού. Απορρίψτε αυτά τα αυγά. Είναι πιθανόν τα  αυγά με παχύ κέλυφος η με καφέ χρώμα να μην σας επιτρέψουν να έχετε σαφή εικόνα του στο πρώτο στάδιο αφήστε τα στην μηχανή και ελέγξτε σε μερικές μέρες ξανά στο δεύτερο έλεγχο.

      Μη μετακινείτε ποτέ με βίαιες κινήσεις το αυγό ,οι απότομες κινήσεις θα προκαλέσουν ρήξη των αιμοφόρων αγγείων και συνεπώς το θάνατο του εμβρύου. Στον τρίτο και τελευταίο έλεγχο εάν δεν διακρίνετε αιμοφόρα αγγεία αυτό σημαίνει ότι το έμβρυο καταλαμβάνει όλο το αυγό και άρα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επώαση και το πουλάκι είναι έτοιμο να βγει.

Πόσοι είναι εδώ;

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 επισκέπτες και κανένα μέλος

Λέξεις Περιεχομένου

Που βρισκόμαστε-Χάρτης